Brändityö / Julkaisugrafiikka / Kirjainmuotoilu / Valokuvaus / Visuaalinen identiteetti

Kataja Basket


Lähtökohta Kun Kataja Basket aloitti toimintansa 70-vuotta sitten, ei joensuulaiseen koripalloon uskottu. 90-luvulla lisävaikeuksia toi rasismi ja maine suvaitsemattomana kaupunkina jäi Joensuun leimaksi. Joensuulaiset kuitenkin tiesivät miten urheilu yhdistää ja tietoisesti Katajaan panostaen tulosta alkoi syntyä. Katajasta kasvoi Europelien vakio-osallistuja, suomenmestari ja Korisliigan kestomenestyjä. Juhlakaudeksi identiteetti päätettiin nostaa vastaamaan joukkueen, seuran ja koko yhteisön tahtotilaa.

Ratkaisu Joensuulaiset olisivat voineet luovuttaa, mutta he päättivät toimia – liikkua eteenpäin! Kataja vie Joensuuta maailmalle ja tuo maailman Joensuuhun. Se avaa aidosti globaalin lajin avulla ovia suureen maailmaan paitsi pelaajilleen myös joensuulaisille. Urheilulla on valtava voima yhdistää ihmisiä tasolla, joka ei katso ikää, sukupuolta, uskontoa tai kansalaisuutta. Kataja Basketin pyrkimys kiteytyi selväksi.

”Lisätä Joensuun kansainvälisyyttä yhteisillä teoilla

Kataja Basketin pyrkimys

Toteutus Identiteetti jalkautui raikkaana visuaalisuutena. Ilmeen moninaisuus rakentuu yhtenäiseksi Move-elementin avulla. Liike-muotokieli näkyy logojen, kuosien ja kuvakehysten lisäksi persoonallisessa Kataja Move -otsikkokirjaintyypissä, jota käytetään peliasujen numeroissa ja iskevissä otsikoissa. Harkittu englannin kielen käyttö jalkauttaa osaltaan pyrkimystä. Yhdessä tekemisen symboliksi luotiin community-tunnus. Erilaisista ihmisistä muodostuvan ryhmän yhtenäisyys ei ole itsestään selvää, mutta rakkaus joensuulaiseen koripalloon pitää sen koossa.


Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota suoraan yhteyttä!


Perttu Kouvalainen

Toimitusjohtaja, liiketoiminnan strategi


Katso lisää työnäytteitämme