Vastuullisuuskampanja

Mediateko
Better Friday


Lähtökohta
Mainonta on valtava yhteiskunnallisen muutoksen moottori maailmassa. Se vaikuttaa jokaiseen meihin päivittäin kaikissa mahdollisissa kanavissa ja näyttelee näin ratkaisevaa roolia siinä, onnistummeko isossa kuvassa siirtymään kohti kestävämpää elämäntapaa ja kulutuskulttuuria. Tämän totuuden äärellä seisoimme myös analysoidessamme Mediateon vaikutuksia sekä suurimpia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Mediatekolaisille valinta oli selvä, vaikka se nostikin ilmaan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia: vaikutusvaltaa tahdotaan käyttää hyvän vahvistamiseen ja siitä huolehtimiseen, etteivät paremmat valinnat jää kestämättömien houkutusten varjoon.

Ensimmäinen koetinkivi tuli vastaan nopeasti. Vuosi vuodelta kasvava Black Friday -ilmiö on myynnillisesti merkittävä kampanja myös Mediateon kalenterissa mainostajien etsiessä keinoja houkutella kansaa omien alelaariensa äärelle. Kestävyyskriisin keskellä hulvaton ostohysteria tuntuu kuitenkin nimensä mukaisesti synkältä. Mediateko oma polku on aina ollut valmiiksi tallattua kiinnostavampi. Hiertävälle kivelle kengässä tahdottiin tehdä jotain sen sijaan, että epäkohta olisi yritetty unohtaa.

Konseptin monikanavainen jalkauttaminen takasi markkinoinnin onnistumisen

Ratkaisu
Digiscreenien pimentämisen sijaan Black Fridayn omia vahvuuksia päätettiin käyttää kulutusjuhlaa parempaan tarkoitukseen. Ja kun kerran huojutetaan rakenteita, niin ravistellaan sitten kunnolla. Yltiöräikeä tarjousilme ja huomiotaherättävät alennusräimäleet saivat kruunukseen sädekehän ja valmiiksi otsikkoon sanoitetun epäilyksen koko homman tekopyhyydestä.

Better Friday -konseptissa jokainen myyty kampanja toi kaupan päälle 10 % lisänäkyvyyttä hyviksille. Joko mainostajalle itselleen – jos hyviksen määritelmä täyttyi – tai jollekin valituista paremman tulevaisuuden puolesta taistelevista toimijoista: POW, Hope, SEY. Uuttaa luovaa ideaa ei tahdottu jättää hetkelliseksi tempaukseksi, vaan hyviksiä tukeva toimintamalli päätettiin betonoida pysyväksi osaksi Mediateon liiketoimintaa.

Mediateon oma valtakunnallinen verkosto oli tärkeässä roolissa kampanjassa

Tulokset 
Uuden aikakauden lähtölaukaus ja asiakkaiden kanssa yhdessä hyvän puolelle asettuminen oli menestystarina myös numeroiden valossa. Edellisvuoden aiempaan ennätyskampanjaan verrattuna myynti yli tuplaantui ja hyvikset saivat reilun medianäkyvyyden! 

Hyvällä spurtilla liikkeelle lähtenyt matka kohti kestävämpää tulevaisuutta jatkuu kokonaisvaltaisen parantamisen merkeissä. Kehitysprojektit on polkaistu käyntiin mm. uusien hyviksiä tukevien liiketoimintamallien luomiseen, henkilöstön hyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen ja koko ulkomainosalan toimintatapojen uudistamiseen liittyen. Ikuisuuteen jatkuvan parempaan pyrkimisen seuraava tavoite on asetettu kunnianhimoisesti B Corp -sertifikaatin saamiseen.


Myynnin kasvu
edellisvuodesta
+57%

Viikkomyynnin
kasvu
+350%

Hyviksille tienattu
mainosnäkyvyyden arvo yli
50 000 €

”Fabrik haastoi meitä ja synnytimme valtavirrasta poikkeavan konseptin. Se kuuluisa pankki räjähti. Ennätysmyynnin rinnalla asiakkaat kokivat kampanjan sisällön merkitykselliseksi, asiakasvastaavillamme oli enemmän kerrottavaa ja loimme asiakkaidemme kanssa yhdessä mitattavan positiivisen vaikutuksen. 

Jukka Pelkonen, Kaupallinen johtaja, Mediateko

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota suoraan yhteyttä!


Ville Timonen

Luova johtaja, Osakas


Katso lisää työnäytteitämme