Fabrikin omistaa nyt sen neljä työntekijää

”Olemme kasvuyhtiö, joka vauhdittaa yrityksiä tekemään vastuullisuudesta itselleen kilpailuedun”

Helsingissä ja Joensuussa sijaitsevan Fabrik Oy:n omistuspohja on muuttunut. Toimitusjohtaja Perttu Kouvalaisen lisäksi yrityksen osakkeita omistavat nyt Fabrikin työntekijät Ville Timonen, Samuli Kuittinen ja toisista työtehtävistä Fabrikille palaava Jonna Ekroos.

Fabrik perustettiin vuonna 1996, ja yritys on tehnyt pitkän matkan perinteisestä mainostoimistosta luovaksi ja strategiseksi toimijaksi, joka auttaa yrityksiä tekemään vastuullisuudesta itselleen erottautumistekijän.

”Vastuullisuus ei ole enää hiljainen signaali. Se on yrityksen tukijalka, joka pitää yrityksen kilpailukykyisenä ja merkityksellisenä työntekijöiden ja asiakkaiden näkökulmasta. Suomessa monien yritysten vastuullisuus on jo melko hyvällä mallilla, mutta kokonaisuus vaatii selkeyttämistä sekä sisäistä- ja ulkoista viestintää ja markkinointia. Näin siitä saadaan aidosti vaikuttavaa.”

Vastuullisuuspalveluiden kehittämisessä Fabrikilla on ollut muutaman vuoden ajan kumppanina Euroopan johtavat tekijät, impact-yritys Rainbow Collection sekä ”Mr. Goodvertising” Thomas Kolster.

”Fabrikin tehtävä on tärkeä ja onnistuminen on meidän kaikkien etu. Niin bisnesten, jotka hakevat vastuullisuudesta vauhtia, kuin ympäristön ja ihmisten, joiden hyvinvointiin yritykset pystyvät vaikuttamaan positiivisesti.”

Maailmanpoliittinen kriisi on uusien yrittäjien mielestä huolestuttava mutta samalla myös toimintaan herättävä.

”Yritykset ja yhteisöt rakentavat maailmaa omien arvojensa pohjalta. Vastuullisuus ja hyvien puolella oleminen on valinta, jonka useimmat meistä haluavat onneksi tehdä.”

21 henkilöä työllistävän Fabrikin yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi kansainvälisesti Abloy, valtakunnallisesti VR ja alueellisesti Viherkaste ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

”Fabrik on tästä päivästä lähtien kasvuyritys, mutta pikavoittoja tai kertakäyttökulttuuria se ei ole osaltaan luomassa. Pysyvä positiivinen vaikutus vaatii selkeää maalia, konkreettisia tekoja ja pitkäjänteistä työtä sen saavuttamiseksi.”