Työmme luovana toimistona jatkuu, mutta nyt kaiken keskiössä on positiivisen vaikutuksen aikaansaaminen

Nämä toukokuun päivät jääköön Fabrikin tarinaan erityisen merkityksellisinä.

1) Saimme juuri matkaan Certified B Corporation -hakemuksemme –
toivottavasti 6 kk sisään meistä tulee Suomen 4. B Corp -yritys!

2)Yrityksemme nimimuutos astui voimaan, olemme nyt Impact Agency Fabrik Oy

Vastuullisuus luo kilpailuetua

Molemmat asiat kertovat sitoutumisesta ja kiteyttävät työn, jota olemme valmistelleet jo muutaman vuoden ajan. Uskomme, että yritykset asiakkaineen ovat pääroolissa siirtymässä kohti kestävämpää kulttuuria ja että vastuulli­suus luo menestyvää bisnestä.

FIBSin Yritysvastuu 2021 -tutkimuksen näkökulmasta kyseessä on valinta, jonka tekemistä ei tarvitse edes harkita: 84 % yrityksistä koki vastuullisuudesta saatavat liiketoimintahyödyt suurempana kuin sen varmistamiseen kuluvat resurssit.

Mutta se mitä valinnan jälkeen tapahtuu, on syytä ottaa tarkasteluun: saman tutkimuksen mukaan 97 % yrityksistä uskoo vaikuttavansa positiivisesti ympäristöön tai yhteiskuntaan, mutta vain harvoilla on vaikutuksista vahvaa näyttöä. Edelmann Trust Barometerin mukaan kuluttajien luottamus yritysten vastuullisuusviestintään onkin hiljalleen murentunut.

Tekojen vaikuttavuus ratkaisee

Tästä näkökulmasta B Corp on enemmän kuin tervetullut, sillä se on tällä hetkellä paras työkalu puheiden viemiseksi konkretiaan – samaa mieltä on jo lähes 5000 yritystä globaalisti ja määrä kasvaa kovaa vauhtia.

Sertifikaatti läpivalaisee vastuullisuuden kokonaisvaltaisesti kiinteänä osana yrityksen kilpailukykyä ja aitona muutosvoimana yhteiskunnassa. Jos oman vastuullisuuden vaikuttavuus tai ensimmäisten askelten ottaminen pyörii päässä, sertifikaatti on selkeä työkalu ja vastaus tilanteeseesi.

Oman sertifiointimme rinnalla erikoistumme auttamaan muitakin samalle polulle. Apunamme on amsterdamilainen ystävämme Rainbow Collection, jolla on yritysten vaikuttavuuden kehittämisestä reilun kymmenen vuoden ja yli kahdensadan projektin kokemus.

Työmme luovana toimistona jatkuu, mutta nyt kaiken keskiössä on positiivisen vaikutuksen aikaan saaminen kumppaneidemme kanssa. Lähiaikoina kerromme lisää hakuprosessista ja kehitystyöstämme eri kanavissamme – ja mielellämme vaikka kasvokkain, jos innostuit.