Ilmiöt / Tapahtumakonsepti / Viestintä

VR Group
Päärautatieasema
Eliel 150


Lähtökohta

Päärautatieaseman suunnitelleen arkkitehti Eliel Saarisen syntymästä tuli kuluneeksi 150 vuotta sunnuntaina 20.8.2023. Tuota erityistä hetkeä haluttiin kunnioittaa erityisellä tavalla yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Mutta miten?

Ratkaisu

Päärautatieasema on kaikkien suomalaisten tuntema maamerkki ja sen tornissa sijaitsee Suomen katsotuimmat kellot. Koko olemassaolonsa ajan kellotornilta on kuitenkin puuttunut yksi ominaisuus. Sen kellot eivät ole koskaan soineet. Nyt jos koskaan oli korkea aika juhlia Saarisen syntymäpäivää antamalla kelloille ääni.

Tehtävä Päärautatieasemalle äänen antamisesta annettiin Artlab Studion melodiseksi neroksi haukutulle Tuomas Skopalle. Inspiraation lähteeksi annettiin vielä samat Sibelius ja Merikanto, joita Saarinen kertomusten mukaan suunnitellessaan kuunteli.

Kellojen soinnin suorana taltioi mm. MTV Uutiset, Yle, IS, IL ja HS

”Ikimuistoinen tempaus ylitti kaikki odotuksemme. Tekemällä jotain sykähdyttävää saimme synnytettyä sekä aseman arvoisen historiallisen ilmiön että valtavan valtakunnallisen näkyvyyden. Kumpikin noista on asioita, joita ei voi rahalla ostaa. ”

Jani Jääskeläinen, VR Group

Tulokset

Suoraviivainen suunnittelu ja tuotanto toivat miljoonayleisön. Päärautatieaseman kellojen sointi esiintyi valtakunnallisissa uutislähetyksissä ja lukemattomissa artikkeleissa – sosiaalisen median julkaisuista ja ihmisten kahvipöytäkeskusteluista puhumattakaan. Merkkejä, jotka kertovat meille onnistuneemme tavoitteessamme ylittää uutiskynnys tekemällä jotain poikkeuksellista.

Tempaus noteerattiin jo viikkoa etukäteen mm. Iltalehdessä, Iltasanomissa, Hesarissa, Ylellä ja MTV:llä. H-hetkellä tapahtumaa seurasivat tuhatpäisen ihmismeren lisäksi monet kamerat: kellojen soinnin suorana taltioi mm. MTV Uutiset, Yle, IS, IL ja HS. Haastatteluissa juhlahetki liitettiin osaksi Päärautatieaseman pidemmän tähtäimen strategiaa ja tuotiin esiin tietoa stadin sydämenä sykkivän arkkitehtuurihelmen tulevaisuuden kehittämisestä.


Mediaosumat
verkkomedioissa, verkkosivustoilla ja näköislehdissä
82 kpl

Ihmisiä paikan päällä
todistamassa tapahtumaa yli
1 000

Käytetty
mediabudjetti
0 €

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tai ota suoraan yhteyttä!


Ville Timonen

Luova johtaja, Osakas


Katso lisää työnäytteitämme