Tuotteet

B Corp -yhteisön osana kuulut vastuullisten yritysten etujoukkoon

Vastuullisuuslupausten keskellä B Corp keskittyy aidosti aikaansaatuihin vaikutuksiin ja on siksi uskottava pohja yritysten vastuullisuustyölle.

Miksi B Corp?

B Corp -vastuullisuussertifikaatti eroaa muista sertifikaateista siksi, että se huomioi kokonaisvaltaisesti liiketoiminnan sosiaaliset ja ympäristövaikutukset. Lisäksi sen taustalla vaikuttaa voimakkaasti bisneslähtöisyys: jotta yritysten voimaa voidaan käyttää B Corpin perusajatuksen mukaisesti hyvään, on yritysten kasvettava ja menestyttävä.

 

Mikä työkalu?

Maailmanlaajuisesti yli 500 000 yrityksen käyttämä, maksuton B Impact Assessment (BIA) -arviointi pureutuu yrityksen liiketoimintaan kokonaisvaltaisesti. Työkalu kattaa viisi kategoriaa: hallinto, työntekijät, yhteisö, ympäristö ja asiakkaat. Kyseessä on erinomainen työkalu omien positiivisten vaikutusten mittaamiseen, johtamiseen ja parantamiseen, vaikka B Corp -sertifikaatti ei tavoitteena olisikaan.

Näin B Corp -prosessi etenee

Lähtötilanne

Ensimmäisessä vaiheessa arvioimme missä kohtaa vastuullisuuspolkua olemme parhaillaan menossa ja kuinka paljon matkaa on vielä B Corp -sertifikaatin vaatimuksiin. Apuna kokonaiskuvan kirkastamisessa käytämme haastatteluja, analyyseja sekä olemassa olevia dokumentteja.

Kehitysprojektit

Kun olemme tunnistaneet missä meidän on parannettava, voimme kääriä hihat ja käydä töihin. Avaamme B Impact Assessmentin, kokoamme tiimit ja asetamme riman B Corp -tasolle. Vaikuttavuusstrategian ja -raportin ohella kehitysprojektit- ja dokumentoinnit voivat pitää sisällään teemoja päästömittauksesta toimitusketjun hallintaan. Tarpeet vaihtelevat tapauskohtaisesti.

Sertifiointi

Viimeisessä vaiheessa valmistaudumme yhdessä B Lab -organisaation arviointipuheluun sekä varsinaiseen sertifiointiin. Sertifikaatin saadakseen yrityksen on läpäistävä riittävin pistein (80) kattava B Impact Assessment.

Tarjolla ohituskaistoja sertifiointiin

Vuonna 2023 Suomi on yksi Euroopan B Corp -liikkeen ykkösprioriteeteista. Se tarkoittaa sitä, että mukaan lähtevät yritykset saavat erityisen nopean käsittelyajan sertifioinnilleen ja pääsevät hyödyntämään tätä niin omassa maineessaan kuin laajemminkin liikkeen näkyvyydessä Pohjoismaissa.

Autamme sinua onnistumaan prosessissa

Kumppaninasi autamme sinua käymään läpi B Corp -työkalun, lähtötilanteen mukaan saavuttamaan sertifikaatin sekä viemään sen niin liiketoiminnan ytimeen kuin ulkoiseen viestintään. Olemme pian B Corp -sertifioitu yritys ja meillä on B Leader -koulutuksen käyneitä asiantuntijoita. Tarvittaessa voimme hyödyntää kumppaneitamme Hollannista: Rainbow Collectionin vastuullisuuseksperteillä on useiden vuosien ja kymmenien projektien kokemus eri toimialoilta.


Kiinnnostuitko?
Ollaan yhteydessä


Perttu Kouvalainen

Toimitusjohtaja, liiketoiminnan strategi