B Corp näyttää suuntaa vastuullisessa liiketoiminnassa

Maailmanlaajuisesti yli 150 000 yrityksen käyttämä B Impact Assessment (BIA) -arviointi pureutuu yrityksen liiketoimintaan kokonaisvaltaisesti. BIA tarjoaa erinomaisen työkalun omien positiivisten vaikutusten mittaamiseen, johtamiseen ja parantamiseen, vaikka B Corp -sertifikaatti ei tavoitteena olisikaan. Työkalu kattaa viisi kategoriaa: hallinto, työntekijät, yhteisö, ympäristö ja asiakkaat.

1. Aluksi kartoitetaan lähtötilanne
Ensimmäisessä vaiheessa arvioimme missä kohtaa vastuullisuuspolkua olemme parhaillaan menossa ja kuinka paljon matkaa on vielä B Corp -sertifikaatin vaatimuksiin. Apuna kokonaiskuvan kirkastamisessa käytämme haastatteluja, analyyseja sekä olemassa olevia dokumentteja.

2. Käynnistetään kehitysprojektit
Kun olemme tunnistaneet missä meidän on parannettava, voimme kääriä hihat ja käydä töihin. Avaamme B Impact Assessmentin, kokoamme tiimit ja asetamme riman B Corp -tasolle. Vaikuttavuusstrategian ja -raportin ohella kehitysprojektit voivat pitää sisällään teemoja päästömittauksesta toimitusketjun hallintaan. Tarpeet vaihtelevat tapauskohtaisesti.

3. Kaikki valmiina sertifiointiin
Viimeisessä vaiheessa valmistaudumme yhdessä B Lab -organisaation arviointipuheluun sekä varsinaiseen sertifiointiin.

Miksi B Corp?

B Corp eroaa monista muista vastuullisuussertifikaateista siinä, että se tarkastelee yrityksen liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti. Holistisuutensa lisäksi B Corp keskittyy suunnitelmien sijaan aidosti aikaansaatuihin vaikutuksiin.

  • Erotut eduksesi
  • Kehityt jatkuvasti
  • Tehostat toimintaasi
  • Houkuttelet osaajia
  • Hyödyt yhteisöstä

 

Kumppaninamme B Corp -sertifioinneissa toimivat ystävämme Amsterdamista. Rainbow Collectionin vastuullisuuseksperteillä on useiden vuosien ja kymmenien projektien kokemus eri toimialoilta.

Jatketaanko keskustelua?

Timo
Kupiainen

Vaikutusstrategi, B Leader

0400439200

timo@fabrik.fi

Perttu
Kouvalainen

Toimitusjohtaja, liiketoiminnan strategi

0400570270

perttu@fabrik.fi