Tuotteet

Liity vastuullisten yritysten etujoukkoon

Vastuullisuuslupausten keskellä B Corp keskittyy aidosti aikaansaatuihin vaikutuksiin ja on siksi uskottava ja kansainvälinen pohja yritysten vastuullisuustyölle.

Kiinnostaako oman liiketoiminnan muuttaminen aidosti vastuulliseksi?

B Corpin työkalua hyödyntämällä:
1)  läpivalaiset koko yrityksesi toiminnan (hallinto, työntekijät, asiakkaat, yhteisö ja ympäristö)
2) johdat yrityksesi aikaansaamia positiivisia vaikutuksia pitkäjänteisesti

Mikä B Corp?

  • B Corp -vastuullisuussertifikaatti eroaa muista sertifikaateista siksi, että se huomioi kokonaisvaltaisesti liiketoiminnan sosiaaliset ja ympäristövaikutukset.
  • Lisäksi sen taustalla vaikuttaa voimakkaasti bisneslähtöisyys: jotta yritysten voimaa voidaan käyttää B Corpin perusajatuksen mukaisesti hyvään, on yritysten kasvettava ja menestyttävä.
  • On arvioitu, että työkalun käyttö ja siihen liittyvä sertifiointimatka antavat osallistuneille yrityksille 5–10 vuoden etumatkan kilpailijoihin, sillä prosessissa kehitetään omaa liiketoimintaa suuntaan, johon lainsäädäntö tulevaisuudessa ohjaa. Tutustu täältä.

Mikä työkalu?

  • Maailmanlaajuisesti yli 150 000 yrityksen käyttämä B Impact Assessment (BIA) -arviointi pureutuu yrityksen liiketoimintaan kokonaisvaltaisesti.
  • Kyseessä on erinomainen työkalu omien positiivisten vaikutusten mittaamiseen, johtamiseen ja parantamiseen, vaikka B Corp -sertifikaatti ei tavoitteena olisikaan.
  • Maksuttomassa englanninkielisessä järjestelmässä käydään läpi viisi teemaa (hallinto, työntekijät, asiakkaat, yhteisö ja ympäristö) ja noin kaksisataa kysymystä toimialan mukaan.
  • Mukaan saa suorilta to-do-listan ja samalla käsityksen, mitä kokonaisvaltaiseen vastuulliseen liiketoiminnan kehittämiseen vaaditaan. Tutustu täältä.

Näin B Corp -prosessimme etenee

Lähtötilanne

Arvioimme missä kohtaa vastuullisuuspolkua olemme parhaillaan menossa ja kuinka paljon matkaa on vielä B Corp -sertifikaatin vaatimuksiin. Apuna kokonaiskuvan kirkastamisessa käytämme haastatteluja, analyyseja sekä olemassa olevia dokumentteja.

Kehitysprojektit

Avaamme B Impact Assessmentin ja kokoamme tiimit. Vaikuttavuusstrategian ja -raportin ohella kehitysprojektit- ja dokumentoinnit voivat pitää sisällään teemoja päästömittauksesta toimitusketjun hallintaan.

Sertifiointi

Viimeisessä vaiheessa valmistaudumme yhdessä B Lab -organisaation arviointipuheluun sekä varsinaiseen sertifiointiin. Sertifikaatin saadakseen yrityksen on läpäistävä riittävin pistein (80) kattava B Impact Assessment.

Tarjolla ohituskaista

Tänä vuonna Suomi ja muut Pohjoismaat ovat Euroopan B Corp -liikkeen ykkösprioriteeteista. Tämä tarkoittaa sitä, että mukaan lähtevät yritykset saavat erityisen nopean käsittelyajan sertifioinnilleen ja pääsevät hyödyntämään tätä niin omassa maineessaan kuin laajemminkin liikkeen näkyvyydessä Pohjoismaissa.

Autamme sinua onnistumaan

Kumppaninasi autamme sinua käymään läpi B Corp -työkalun, lähtötilanteen mukaan saavuttamaan sertifikaatin sekä viemään sen niin liiketoiminnan ytimeen kuin ulkoiseen viestintään. Olemme B Corp -sertifioitu yritys ja meillä on B Leader -koulutuksen käyneitä asiantuntijoita.

Tarvittaessa voimme hyödyntää kumppaneitamme Hollannista: Rainbow Collectionin vastuullisuusasiantuntijoilla on useiden vuosien ja kymmenien projektien kokemus eri toimialoilta.

Tutustu myös muihin tuotteisiimme


Kiinnnostuitko?
Ollaan yhteydessä


Perttu Kouvalainen

Toimitusjohtaja, liiketoiminnan strategi, osakas